Пораснахме на възраст…а на акъл?

Първият ми пост от 2 години насам изглежда ще засяга наблюденията ми върху разни хора в обкръжението ми. Всички те са горе-долу на една възраст, някои отговарят на годините си, други изобщо не. А гледайки всичко това се чудя как обществото очаква от нас да сме големи хора, като някои от нас са все още бебета?

Навлизайки в “света на големите”, завършвайки училище и треперейки пред бъдещето, аз всеки ден се убеждавам, че съм готова да посрещна там каквото ме очаква и да стисна зъби, посрещайки го.

Обаче виждам, че близките ми имат проблеми, които не вървят да ги имаш, освен ако не си на 4. Например, две мои познати не си говорят…..без да знаят защо. Нищо не са си казали по въпроса, ама и двете мислят, че другата се сърди. Ъъъъъм, какво? Как се очаква от едни 18 годишни хора да навлязат в света и да създават приятелства и семейства, без да могат да си изговорят две думи? Комуникацията е страшен проблем, особено ако отсъства от дадени взаимоотношения. Явен пример за мен са сериалите и филмите. Винаги като гледам филм, кашите стават, само защото сульо не казал нещо на пульо, се обръщам към приятеля ми, хващам го за блузата и му крещя в лицето: “НАЛИ ВСИЧКО СИ КАЗВАМЕ???” И той премигва в ужас, горкия, преглъща и ми кима. Ееей, аман от “мискомюникейшънс”, ще ни съсипят рилейшъншипите.

Хора (в обкръжението ми и не чак толкова), говорете си, много по-добре е така, тръст ми. Не се страхувайте да си кажете всичко, защото след 3 години, в една безсънна вечер ще се въртите в леглото и ще се биете с възглавницата защо ви е било страх да споделите мнението си/чувствата си.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s